Ori de câte ori deschideți portofelul  pentru a plăti pentru o geantă de piele, asigurați-vă că nu vă lăsați păcăliți sa cumparati o geanta di imitatie de piele! Odată cu dezvoltarea tehnologiei, devine o mare provocare sa deosebesti  pielea naturala de cea falsă. Aici va prezentam cateva trucuri pentru a identifica geanta din piele naturala , astfel incat sa nu ajungeti sa platiti pentru diamante si sa luati acasa pietre stralucitoare! 

  •  Suprafața imperfectă este o caracteristica a pielii naturale. Suprafața gentii se simte ca pietricele sau granulată? Pielea naturală are un model inconsistent, cu imperfecțiuni minore. Pielea falsă este uniformă, cu pori răspândiți uniform, care strigă fals! În plus, pielea reală este fabricată din piele naturală de animale și are pori inegali ca ai noștri. 
  • Miroase pielea, căutând un miros natural, de mucegai, în loc de plastic sau chimic. Dacă nu sunteți complet sigur de mirosul pe care îl căutați, mergeți într-un magazin despre care știți că vinde produse din piele naturală și testați câteva genți și pantofi. Întrebați-i dacă au piese sintetice și mirosiți-le și pe acestea. Odată ce știți ce căutați, diferențele de miros vor fi inconfundabile. 
  •  Apăsați pentru testul ridurilor. La fel ca pielea umană, pielea naturala este elastică și își schimbă culoarea în timpul întinderii. Când întindeți pielea naturală, veți vedea riduri  încrețite dispărând și aparand  atunci când eliberați. Zgâriați cu unghia, pielea naturală își revine la original. Pielea falsă rămâne neafectată și își va păstra forma și rigiditatea. 
  • Verificați granulația de suprafață, micile “pietricele” și porii, pentru imperfecțiuni și unicitate      care semnalează pielea naturală. Imperfecțiunile, în piele, sunt de fapt un lucru bun. Amintiți-vă, pielea reală este făcută din piele de animal și, prin urmare, fiecare piesă este la fel de aleatorie și unică ca animalul de la care provine. Granulele foarte regulate, uniforme și similare indică adesea o piesă fabricată de mașină. Pielea reală ar putea avea zgârieturi, cute și riduri – acesta este un lucru bun! 
  •  Puneti o cantitate mică de apă pe geanta si veti observa ca pielea naturala absoarbe apa. Dacă genta  este din imitatie de piele , apa va bălti pur și simplu deasupra. Dar pielea naturala va absorbi o picătură mică de apă în doar câteva secunde , spunându-vă rapid dacă este autentică. 
  • Știți că articolele din piele naturala  sunt rareori ieftine. Un produs din piele naturala va fi destul de scump. De obicei, se vând la prețuri fixe. Cumpărați și obțineți o idee despre prețul produselor din piele naturală, semi-piele și piele sintetică pentru a înțelege diferențele dintre ele. Printre piei, prețul pielii de vacă este cel mai mare datorită durabilității și proprietății sale ușoare de tăbăcire. Pielea despicată, care este un strat inferior despărțit de stratul de suprafață, este mai puțin costisitoare decât granulația superioară.